Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2015 00:33 - Обичат ли Руснаците Робството и Цензурата?
Автор: petatakolona Категория: Политика   
Прочетен: 989 Коментари: 1 Гласове:
-1



 Путин вероятно се опасява, че интернет е разработка на ЦРУ. Той не е сам в тази си мания. По последни социологически изследвания, руснаците споделят възгледите на своя вожд.

Изследването показва, недоверието на руснаците спрямо западните и опозиционните източници на информация в интернет създава грешни представи за вътрешно и външнополитическите дела на Единствения.

Според проучване на КГБ, направено на 1600 души, близо половината руснаци смятат, че информацията в нета трябва да бъде цензурирана. Също така 2 на всеки 5 руснака нямат доверие на чуждестранни медии, а близо половината вярват, че чуждите уеб сайтове трябва да бъдат цензурирани.

Тези нагласи са частично повлияни от факта, че 42% от руснаците вярват, че интернет е използван от чуждите държави срещу Русия. В противовес на това, централните новинарски агенции, силно повлияни и зависими от руското правителство, е основен източник на информация за около 84% от населението и се ползва с доверието на ок. 90% всички жители на РФ.

Големи части от обществото им има негативно отношение към каквито и да било антиправителствени движения и демонстрации.

Тези нагласи се прехвърлят в значителни части от обществото, поддържащи статуквото на цензурата: групи в социалните мрежи, които са антиправителствени (46% недоверие); онлайн материали с песни които са "неуместни" (45%) и блогъри, които зоват към промяна (43%).

Базирайки се на тези вътрешни и външни "заплахи" не е учудващо, че Федералната Служба за Безопасност се ползва с най-голямо доверие, ката регулатор на интернет.

От известно време руското правителство налага две основни опорни точки на робското си население. Първата е, че западняците използват техния контрол върху интернет, за да преследват икономически, политически и военни цели в Русия.

Другата е, че родните олнайн-активисти използват интернет, за да дестабилизират майка Русия и нейното КГБ, което милее за тях. Путлеристкият режим взе серия мерки, за да може да контролира интернет ("закон за блогърите", "закон за пазенето на лични данни в Русия" и др.)

Зад всичкото това прозира като по-голям проект на руското правителство за още по-голямо затягане на мерките около свободата на словото и информацията в интернет.

Обществената подкрепа, която срещат тези мерки за "здравата ръка" налива още вода в мелницата на мракобесните мечти за налагане на още цензура и възпиране на алтернативните източници на информация, определяни от Кремъл, като "западна пропаганда".

image

Изглежда, че на руснаците им харесва затвора, който Путлер им построява. Харесват си и палачинките, които им сервират с лопати, като на животни, когато има "празник".




Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. luky - !
20.03.2015 04:03
Русите са роби по убеждение. Много малко са свободомислещите. Робска е масата и обича твърда ръка. Дaй им водка и приказки за велика Рус- не искат повече. Умните бягат навън, а вътре са безнадежните. След 20 години Китай ще владее половината Русия, а останалото ще е изостанала, впиячена бедна държава с тъмно минало и безнадеждно бъдеще.
Бог да им е на помощ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petatakolona
Категория: Политика
Прочетен: 38814
Постинги: 16
Коментари: 16
Гласове: 53
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930