Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2015 11:33 - Кои са Основните Типове Рубладжии? (Част 1)
Автор: petatakolona Категория: Политика   
Прочетен: 912 Коментари: 0 Гласове:
2



Източник:  Кои са Основните Типове Рубладжии? (Част 1)

imageКои са най-често срещаните типажи рубладжии? Това са тези, които не намират друга водеща сила в живота си освен преклонението пред Путинова Русия и всичко произтичащо от този режим. Друг важен въпрос е защо те са станали такива?

Нека разгледаме и категоризираме основните типажи, които се водят по внушенията на българофобите у нас...

Соц Носталгигци

Този тип българи най-често са родени между годините 1940-1975. Техните младини са минали в "соца". Живеейки в затворено и изолирано от Запада общество, това което са познавали като държавен строй е било най-доброто възможно за тях.

"Да, нямаше някои видове храни, с които сега ни заливат гадовете от Запад, но пък си живеехме добре при Бай Тошо. Чакахме за един Москвич по няколко години, но си живеехме добре при Бай Тошо.

Не можеше много-много да се разказват вицове за Бай Тошо, но си живеехме добре. Слушахме упадъчна западна музика по сръбски радио станции, защото по нашите не пускаха, но си живеехме добре."

С подобни, противоречащи си по смисъл изказвания, част от хората живели "по соца" разполагат до безкрай. Тогавашната пропаганда ги е научила да отричат очевидни предимства на "гнилите капиталистически държави", превръщайки ги в недостатък, в техните очи.

imageПетата колона у нас успешно се възползва от носталгията на тези хора по миналото. Естествено, единствената пазителка на тези "ценности" е Русия, чиито представители у нас се наемат да върнат "социализЪма" в пълния му "блясък" на соц носталгиците.

Партийци-кариеристи

Представителите на тази категория рубладжии са хора успешно нагодили се към тогавашната кариерна стълбица на социалиситческото общество. Свикнали са да успяват по коренно различен начин от този в развитите общества, имащи пазарна икономика.

Кариеристите от соца се чувстват ограбени и прецакани от новата система. Демокрацията и капитализма за тях са трън в очите.

image При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното.

В България, както много други неща, начинът на работа на Запад бе криворазбран след промените през "89. Далаверата, като основна ценност на хомо булгарикус байганикус социалистикус, все още е нещо което до ден днешен се е запазило в мисленето на много сънародници.

Именно това мислене на дребно и на парче, широко разпространено през социализма, ни пречи вече 25 години да променим мирогледа си. Соц кариеристите са свикнали да постигат успехите си с други, различни от честните, средства.

Невъзможността всички да "имат келепир"  кара останалите без изгода да обвиняват системата, извънземните, масоните, американците, европейците и кой ли още не за неуспехите си. Така партиецът, ползвал облагите от строя преди Прехода, се чувства предаден.

Съвсем естествено и за този вид рубладжии, реставрацията на режима остава единствения път към щастието. Връщането на старият ред и начин на мислене, ще им гарантира просперитет, освобождавайки ги от "колониализма".

Вероятно е травмиращо да си направил множество "гимнастики", за да се издигнеш до даден пост, да станеш член на БПК на 9 ноември 1989 и да разбереш, че строят се сменя.

Партийци-олигарси

imageТези бизнесмени са на върха на социалната стълбица що се отнася до материални облаги. Те са взели най-доброто от социализЪма и от Прехода. Грабели са с пълни шепи и продължават да го правят. Именно този вид рубладжии са особено опасни и се борят със зъби и нокти за запазване на статуквото.

Червените олигарси подкрепят партиите, които ще им помогнат да запазят богатството си или да го увеличат чрез общи действия с руската страна. Подобни хора са в основата на Петата колона, спонсорирайки движения и тролски организации пазещи техните и руските икономически интереси.

Другарите на Путин пък поддържат политически тези бизнесмени и ги закрилят в замяна на вярност и подривна дейност у нас. За разлика от други олигарси, тези са тясно свързани само с бившата БКП и сегашните ѝ разклонения.

image Рубладжии - Псевдо Патриоти на Митинг Псевдо Патриоти

Това са хората с професия националист, които след успешна промивка на мозъка са станали рубладжии и последователи на пропагандата на Руслямска държава. Техният патриотизъм бързо е мутирал в шовинизъм и мразене на всичко небългарско, "неправославно" и неруско.

Псевдо патриотите са дълбоко убедени, че русофилията която изповядват е родолюбие. Те пазят ревностно и фанатично една застинала във времето българщина, която не е актуална за съвремието ни. Имат остарели разбирания и идеали, актуални за 19 век.

Обожават да позират с всякакви варианти на руски знамена и гербове, но рядко с българския флаг. И те, както други видове рубладжии, виждат световен заговор срещу България зад всеки ъгъл. Най-често заговорът е оглавяван от евро-атлантическите ни партньори и е в ущърб на "клетата Майка Русия".

Търсачите на Приключения

"Герои" известни още и като лумпени. Тази порода намира пропагандата и омразната реч на агентите на Кремъл за интересна. Кресливостта и дори физическото насилие са вид отдушник на техните негативни емоции и комплекси за малоценност.

Не особено пълноценният живот който водят добива смисъл, когато получат кауза за която да се бият. Този вид рубладжии, за разлика отпсевдо патриотите, нямат нужда дори от патриотарско оправдание за действията си. Това за тях е просто спорт и приключение.

Хулиганското поведение е модата, която разнообразява скучното им ежедневие. Крайно десните, неонацистки жестове и изрази също са мода. Те реално не разбират това на което подражават. Важното е че посредством тази "мода" им се внушава, че режимът в Руслямска държава е модел за подражание.

 

Следва продължение във Втората част...




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petatakolona
Категория: Политика
Прочетен: 38840
Постинги: 16
Коментари: 16
Гласове: 53
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930