Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2015 11:50 - "Българската СИРИЗА" на Велизар Енчев. Поредният руски проект?
Автор: petatakolona Категория: Политика   
Прочетен: 1801 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Източник: "Българската СИРИЗА" на Велизар Енчев. Поредният руски проект?

Кой стои зад Велизар Енчев и неговата партия "Движение за радикална промяна"?

Опитите на Кремъл за пробив в европейското бъдеще на България все удрят на камък. Ченгетата в Кремъл със сигурност са очаквали по-големи постижения на куците си коне "Атака" и БСП, които бяха тотално "отсвирени" от народа след поредното фиаско и сваляне на маските.

Лумпенските шпицкоманди на Атаклъ имаха променлив успех, но техният пик сякаш беше достигнат - съставянето на проруското правителство "Орешсарски". Платиха висока цена показвайки на абсолютно всички, включително и на най-неумните си симпатизанти, че са в здрав съюз с комунистите и ДПС.

Сякаш тази креслива и агресивна антибългарска партия стигна тавана на възможностите си и Москва постепенно ще започне да оттегля подкрепата си от тях. Същото важи и за БСП, които в последните месеци всячески се опитват да се харесат на Русия.

Потокът от рубли в тази криза е все по-малък и Путин се чуди къде да инвестира заделените за пропаганда в България пари. Велизар Енчев и движението му изглеждат добър кандидат за нов опит за пробив.

Създаването на клонинг на СИРИЗА изглежда логичен за развиващите подривна дейност руски служби. В Гърция им се получи добре с антиевропейската и проруска партия на Ципрас. Защо да не пробват и в България?

Издигането на нов "месия" - сезон 10, епизод 1

imageЗа пореден път ченгетата от Кремъл показват липса на каквато и да било фантазия и стил, назначавайки ченге за пълководец на петата им колона в България. Сега ще ни рекламират един човек, който "достойно се е противопоставил на системата", несъгласен със своите партийци в подкрепата им към кабинета "Борисов 2".

Само че хора, които не са съгласни с това което прави правителството, го правят по друг начин, който  действително е достоен. Оттеглят се с омерзение от политиката, както го направи министър Веселин Вучков.

Не тръгват да създават нови партийки, имитиращи определени модели и целещи се в определени прослойки на обществото с нова доза популизъм тип Николай Бареков. Достойният човечец Енчев, който се възпротиви на Борисов, в което няма нищо лошо в една демократична страна, изведнъж извади пари и подкрепа за ново движение.

На пръв поглед "Движение за радикална промяна" тръгва полека и скромно. Събират се по читалища, хоремагове, пенсионерски клубове и заведения, на банкетни маси, на фона на икони. Като едни същински хайдути за каквито, може би, се имат.
image

Но ще видите, ако всичко върви добре, как само след няколко месеца тази партия ще набере скорост най-вече като медийна подкрепа. Ако следват указанията на Москва, биха могли сравнително бързо да станат една нова "Батака", но с по-малко истеричност, която явно започна да дотяга не само на най-търпеливите българи, но и на Путин.

Показател за нескромното начало е типичната фалшива подкрепа, изфабрикувана от пословичните със своя слугинаж социологически агенции, като "Сова Харис". Веднага побързаха да напомпат имиджа на никому неизвестната партия, за която вече биха гласували 5%.

Бай Ганьо прави избори, ала Бареков, втори епизод.

Уклон към Русия?

Засега бившият агент на разузнаването Велизар Енчев е предпазлив в хвалебствията си спрямо Русия и Путлер. Неговите изказвания и хората, които го подкрепят обаче бързо могат да ни ориентират кой е зад паравана.

Методите на създаване на тревога и размахване на плашило е така типичен за всички политически продукти на Путинова Русия у нас. Явно другаря Енчев няма да се поколебае да ги използва

"Велизар Енчев обърна внимание и на друг акцент - все по-силното партньорство между Русия и Турция, което според видни историци като акад. Георги Марков исторически, когато Русия и Турция си подадат ръка, това не е добре за граничните на Турция държави.

България се намира в периферията на интересите на Турция, особено когато става дума за турските малцинства на Балканите. "Всички го мислят, но малцина го казват - не дай си Боже при критична геополитическа ситуация, ако съдим по изявленията на руския държавен глава, губим мощен военен партньор, който би могъл да ни подаде ръка, ако в така наречените смесени райони се стимулират протести", каза Велизар Енчев."

Друго нещо зад което прозира кои са кукловодите на някогашният разузнавач в Югославия е позицията спрямо на НАТО и ЕС. "Ще настояваме за референдум за членството на България в НАТО." Това зави Велизар Енчев при учредяването на движението им.

Конспиративните теории и анти-западните опорни точки са друг признак по който можем да познаем ченгетата от Петата колона, които ще ни излизат пропаганда под ново име. За всичко пак ще са им виновни САЩ  Европа.

"В тази връзка той припомни т.нар цветни революции, които са довели цветущи държави като Тунис, Либия и от части Египет до хаос и разруха. "Това беше координирана акция на ЦРУ и централите в Лондон и Париж", подчерта Енчев, след което се спря и на кървавия атентат в Париж на 7 януари.

"Корените на драмата от Париж трябва да бъдат търсени точно в тези европейски столици и във Вашингтон", обяви Енчев. Според него, всичко случващото се има своите корени в неадекватната политика на Запада след падането на Берлинската стена.

"Вместо да си подаде ръка с Руската федерация, за да се реши в зародиш въпроса с надигащия се ислямски фундаментализъм, за който огромна вина носи САЩ със създаването на движението на муджахидините в Афганистан, се започна нова война", каза Енчев.

Тази война е довела до свалянето на светски режими, които са контролирали фундаментализма."

Подкрепата за сирийският диктатор Асад (пръв приятел на Путин) е нещото което е общо и типично за всички русофилски кръгове у нас.

"Като капак на всичко, Западът финансира и организира всички наемници, които започнаха война срещу легитимния президент на Сирия Башар Асад..."

За този новопоявил се лидер на политическото крило на Петата колона на Русия са типични и раболепните изказвания тип "ние трябва вечно да сме им признателни и да им прощаваме всичко на руснаците".

"Ако не беше руският народ, щяхме да сме кюрдите на Европа."

Дали щяхме да сме "кюрдите на Европа не знам, но той и господарите му със сигурност искат да сме Задунайска губерния и 16-та република на СССР.

"Гарван гарвану око не вади". Затова и Енчев явно ще бъде внимателен спрямо другите партии на Петата колона. Той сигурно ще "завлече" електорат от тях, но общата служба към Русия няма да позволи да се критикуват едни други.

"Затова от това място аз искам да протегна ръка първо към двете опозиционни партии в парламента – БСП и партия Атака, без разбира се да се отказвам от критиките на тяхната разнопосочна дейност обяви учредителят на Българска пролет."

Според Велизар Енчев измамата на Патриотичния фронт по нищо не отстъпвала на измамата на "Атака" през 2009 година. За измамата от 2013 обаче дума не обелва. Подкрепата на проруски правителства у нас явно не е "измама".

Велизар Енчев вече се радва на симпатиите на редица русофилски медии и движения у нас. С набирането на скорост на "Движение за радикална промяна" вероятно тези медии ще засилят пропагандата в негова подкрепа.

Остава да видим кои са те. Ако нещата в ТВ7 са така както изглеждат, тази телевизия (заедно с движение "Русофили") ще бъдат един отличен официоз за новото политическо изчадие на Русия у нас. По предаванията ще ги познаете, както се казва. По изказванията на "социаГлистите" също.

Дали партията на Велизар Енчев е поредната пропагандна бухалка на Москва, която води информационна война у нас, ще се докаже съвсем скоро по действията му. Интелигентните българи много бързо ще видят дали това е така, защото в малка държава като нашата тайни, макар и пазени от опитни ченгета, трудно се крият.

Истина или не, гражданите са длъжни да бдят и да изобличават предателствата, когато ги забележат. Тази партия може незабележимо да повлече немалко гласоподаватели в бъдеще и да обслужва чужди интереси у нас.




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. gotzageraskov - Кой стои ли?
06.04.2015 11:55
Велизар Енчев влезе в журналистиката като офицер от КДС. "Бивш агент" звучи като "бивш педераст"-
цитирай
2. podvodni - Дрън-дрън-дрън соросоидска ог...
06.04.2015 12:09
Дрън-дрън-дрън соросоидска ограничена мисъл!
цитирай
3. getmans1 - Гръцката СИРИЗА се разпърдя, ...
06.04.2015 12:26
... за днес имат насрочени протести „срещу себе се и управлението си“, така ставали те нещата! Вовата обещава ама в кошара не вкарва, самите гърци ще ги изгонят с камъни, поне там ги имат бол.
Нашите Си/р/Физовци се усетиха, и сега са оклюмали като попикани:
http://getmans1.blog.bg/politika/2015/04/06/nadejdite-i-mechtite-po-bylgarskata-siriza-mai-che-povehnaha.1351954
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petatakolona
Категория: Политика
Прочетен: 38837
Постинги: 16
Коментари: 16
Гласове: 53
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930